Peter Mäkelä Monkids designer

Peter Mäkelä Creative Director/Designer Acrilex/Monkids

Tack och Hej!

Hur nöjda är vi med 2020? Ärligt talat så har det varit ett riktigt apdåligt år för många av oss. Själv förlorade jag min mor i somras, dock inte pga Covid, utan cancer. Något den resan har lärt mig är att känna tacksamhet för det vi haft och har i livet.

Jag heter Peter Mäkelä och är nyanställd Creative Director (designer) på Acrilex/Monkids. Det är jag som är designern bakom Monkids look. Och nu får jag göra det på heltid – apkul, rent ut sagt! Att få jobba med ett så hjärtligt företag och produkter som står för kvalitet, lekfullhet och nytänk är något som ligger mig varmt om hjärtat. Så nu ska vi hitta på massa roligt tillsammans!

På fritiden engagerar jag mig som Livsinspiratör. Jo, det är sant, man kan det! Du kan göra precis vad du vill på fritiden – Det är det fina med just det ordet FRI-TID. För mig innebär det att jag inspirerar andra till bättre liv genom mina livserfarenheter, tips & tricks och lifehacks när det kommer till mental hälsa, träning, kost, relationer, föräldraskap mm – kort och gott att få ihop livspusslet! Som vi alla vet som har barn är ett heltidsjobb.

Ett spontant tips är att våga skala ned och bort sådant som äter upp din energi och tid.

Två passioner i livet

Länge hade jag bara en passion i livet. Mitt skapande. Jag har designat allt från inredningsprodukter, tapeter, möbler och skapat konst. Och så har jag jobbat som Art Director, varumärkesstrateg och marknadsförare i … ja, det blir nog 25 år i år! *time flies

Men sedan hösten 2019 har en annan passion helt oväntat växt fram. Personlig utveckling.

Det hela började med en traumatisk uppväxt som regelbundet satt upp osynliga murar och format en omedvetna tävlingsinstinkt. Två stora saker som rör om det en hel del i livet. Jag tror vi är många som kan relatera till att vi ställer orimligt höga krav på oss själva.

Hösten 2019 tog jag tag i det på allvar. Nu fick det helt enkelt vara nog med att må psykiskt dåligt. På mindre än 6 månader var allt förändrat. Jag var som mentalt pånyttfödd. Min inställning till Allt var förändrat. Till det bättre. Jag såg klarare på livet.

Med det uppvaknandet finns det ingen återvändo. Det stora “Mindset Shiftet” hade skett och jag visste på djupet vem jag var och ville med resten av mitt liv. Kan låta lite halleluja. Men det var nog helt klart i alla fall ett “Hallelujamoment” à la Kishti Tomita!

Sedan den dagen har jag två passioner; Skapandet och Skapa mig och mitt liv till det bästa möjliga.

Den resan är obeskrivligt spännande. Och prestigelös vill jag addera.

Med det sagt, så är jag oerhört tacksam för att vara en del av Monkidsgänget. Att efter flera års konsultande faktiskt kliva in och bara fokusera på att skapa de bästa möjliga produkterna för våra barn.

Med risk för att låta filosofisk så är våra avkommor meningen med livet, rent biologiskt. Att fortplanta oss. Men din personliga mening med livet kan bara du hitta. Jag har hittat min.

Så, låt oss göra 2021 till ett riktigt apbra år! Ut med alla jobbiga gorillor i garderoben!

Lite mer inspiration, nu när jag fått feeling.

Våga ha kul i det lilla. Hemma. Ute. Med familjen! Framförallt med våra barn! Med lite fantasi och engagemang så kan det bli hur apkul som helst!

Jag och 5-åriga dottern är inne i en fas där vi ritar “fulkula figurer”; t ex kan hon börja med att rita huvudet och jag kroppen, sen fortsätter hon med benen och jag med fötterna. Kan bli hur knasigt som helst. Tips!
Och du glöm inte vika undan det du har ritat så den andra inte ser. När det är klart vecklar man ut den gemensamma Fulkulingen och får sig ett gott skratt! Enkelt och apkul!

Ta hand om dig och de du bryr dig om. <3

/Peter

Peter Max Mäkelä
Creative Director Monkids™/Acrilex

LIVSMOTTO: Live Life To The Max
MITT WHY: I Create Awareness. Therefor I am.
FAVORITCITAT: “Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail.”

P.S.
Inom kort kommer jag och en mindsetcoach, Patric Svanberg, starta en vlog (videoblogg) – Två män emellan – där vi kommer prata om livets stora frågor, hur vi löser livets problem, familjeliv, livspusslet och annat relevant för den personliga utvecklingen. Två före detta gorillor som vågar prata känslor och har lyckats vända livets motgångar till personliga framgångar.

Följ mig, prata med mig på Instagram.com/hellopetermax
Prenumerera på vår vlog Två män emellan på YouTube

Och så klart …
Glöm inte följa Monkids på Instagram! *snart kommer nya spännande saker dyka upp där! 

0
Varukorg/Cart
Din varukorg är tom/Empty cart
Rabattkod/Coupon