Ordlista

Vad innehåller våra produkter?

Vi får många frågor om innehåll. Här har vi börjat bygga upp en ordlista på godsaker vi har i våra produkter.

Acaibär

I vår hudvårdsserie för barn, Monkids, har vi valt att ha Acaibär. Acaibär är naturligt rika på antioxidanter och är också ett bär som man inte brukar vara allergisk mot. Näringsrikt och säkert, precis som vi vill ha det i våra barnprodukter:). Antioxidanter har en väldokumenterad effekt på hud, bland annat för att bibehålla fukt.

Acaibäret kommer från Central och Sydamerika och är känt som ett superbär för dess höga näringsinnehåll. Vill man fylla på ordentligt med antioxidanter så finns det att köpa torkade Acaibär i hälsokostbutiker.

Ingefära

Ingefära är inte bara en väldigt god krydda den har också många hälsosamma egenskaper. Ingefära har bland annat använts för att bibehålla leder och mage i god form men även mot illamående och åksjuka.

Vår ingefäratablett är speciellt framtagen för att användas under resa, för att undvika åksjuka. Det ingefäraextrakt vi använder innehåller en hög halt av gingeroler, ett ämne i ingefära som har effekt just vid illamående. Problemet med vanliga åksjuketabletter är att man oftast kan bli dåsig, det slipper man med ingefära.

Våra ingefäratabletter är i form av pastiller så de ska vara goda att suga på. Börja gärna att ta ingefära 30 minuter innan resan börjar och sedan kan man ta efter några timmar igen om resan är lång.

Olivolja

I alla Monkidsprodukter ingår ekologisk kallpressad olivolja som en naturlig mjukgörare. Kallpressning innebär att man pressar oliverna i en gammaldags stenkvarn. Vid kallpressning får temperaturen aldrig överstiga 27 grader för att olivoljan inte ska förlora sin doft eller näring, kallas även extra virgin olivolja.

Varför olivolja är så bra i hudvård är för att det är en naturlig produkt som skyddar mot väder och vind och bevarar fukt. Olivolja fungerar bra på torr och sprucken hud, men löser även fett om man har fet hy. Det är bra att ha i rengörande produkter och passar alla hudtyper. Man kan använda ren olivolja både som vårdande ansiktsrengöring och ansiktsolja, tänk då på att välja en olivolja av högsta kvalitet.

Olivträdet är det ett vackert träd, frodigt och kargt på en och samma gång. Det är en sann överlevare och samspelar med den omgivande naturen och elementen på ett fantastiskt sätt, olivträdet kan bli upp till 1000 år. Att det klarar sig så länge beror på att trädet innehåller en grupp ämnen, polyfenoler, som skyddar trädet mot angrepp. Dessa nyttiga ämnen finns också i olivoljan.

Pumpakärnor

Pumpakärnor är både goda och väldigt nyttiga. Pumpa är bland annat bra för blåsan då pumpa gör att man kan bibehålla en god blåsfunktion och ett normalt urinflöde. Vad menas då med det? Jo om man äter pumpakärnor så minskar risken för att få problem med att behöva springa på toaletten och småkissa hela tiden. Man kan också slippa få besvär med att inte kunna hålla sig.

Att pumpa fungerar så har man känt till länge och man har även visat det i kliniska studier. Pumpakärnor är nyttigt för både kvinnor och män och man bör äta ca 10 gram om dagen för blåsans skull.

Pumpakärnor är också huvudingrediensen i vår produkt Uretin. Uretin finns att köpa i hälsofackhandeln, blanda annat hos Life och Hälsokraft.