feb 15, 2017

Olivolja i Monkids

olive tree branch on natural background

I alla Monkidsprodukter ingår ekologisk kallpressad olivolja som en naturlig mjukgörare. Kallpressning innebär att man pressar oliverna i en gammaldags stenkvarn. Vid kallpressning får temperaturen aldrig överstiga 27 grader för att olivoljan inte ska förlora sin doft eller näring, kallas även extra virgin olivolja.

Varför olivolja är så bra i hudvård är för att det är en naturlig produkt som skyddar mot väder och vind och bevarar fukt. Olivolja fungerar bra på torr och sprucken hud, men löser även fett om man har fet hy. Det är bra att ha i rengörande produkter och passar alla hudtyper. Man kan använda ren olivolja både som vårdande ansiktsrengöring och ansiktsolja, tänk då på att välja en olivolja av högsta kvalitet.

Olivträdet är det ett vackert träd, frodigt och kargt på en och samma gång. Det är en sann överlevare och samspelar med den omgivande naturen och elementen på ett fantastiskt sätt, olivträdet kan bli upp till 1000 år. Att det klarar sig så länge beror på att trädet innehåller en grupp ämnen, polyfenoler, som skyddar trädet mot angrepp. Dessa nyttiga ämnen finns också i olivoljan.

written by :Peter

Kommentera gärna