jan 24, 2017

Barnens hud

GruppBarnens hud är apviktig att ta hand om

Barnens hud är känsligare än hos vuxna och kräver mer omsorg. Torr hy är vanligt hos barn fram till 10 års ålder ungefär och är ett problem framför allt vintertid. Vårt kalla, torra klimat bidrar till detta då kylan torkar ut huden och det torra inomhusklimatet bidrar till att fukten i huden avdunstar.

Huden är den första delen av vårt immunförsvar, ett fysiskt skydd mot angrepp. Hudcellerna är tegelstenar och fettlagret kittar ihop och gör vår hud mjuk och stark.
För att undvika problem med torr hy bör man smörja in barnen dagligen med mjukgörande produkt, har man ärftlig benägenhet till torr hy kan man smörja 2-3 gånger per dag. Man ska vara försiktig med hur ofta man badar, små barn behöver oftast inte bada mer är 1-2 gånger per vecka och när man badar ska man använda milda och återfuktande produkter. Tänk på att använda produkter framtagna speciellt för barn då de är mycket skonsammare. Undvik vanlig tvål som kan vara uttorkande för huden och använd inte för varmt vatten.

Vi har tagit fram Monkids som ett naturligt, skonsamt alternativ för barn. Monkids har naturliga milda ingredienser som inte torkar ut huden. Alla produkter tillför mycket fukt och näringsämnen och basen är härlig ekologisk olivolja.

 

 


MONKIDS™

Monkids™ är en medveten serie med hudvård och kosttillskott som är snäll mot både barn och miljö. Vi ställer höga krav på produkterna när det kommer till innehåll och produktion. Bara det bästa är bra nog för våra barn. Kosttillskotten innehåller naturliga aromer och färger från frukt och grönsaker. Serien består av apgoda multivitaminer med smak av hallon, apnyttig vitamin D och kalcium med jordgubbssmak samt apbra fiskolja.


Följ gärna Monkids på Facebook eller Instagram för mer information.

 

written by :Peter