Ingefära mot åksjuka

Pressmeddelande 121130

Ingefära mot åksjuka!

Ingefära är inte bara en krydda, den har också många goda hälsoegenskaper. Nu lanserar vi en ny välsmakande Ingefäratablett mot åksjuka och illamående.

Ingefära innehåller gingeroler, som har en värmande effekt och en stickande smak. Det är också det ämne som har goda effekter på hälsan. Gingeroler är kända för att vara verksamt mot bla. matsmältningsbesvär och illamående. I vår Ingefäratablett används ett extrakt standardiserat på 25% gingeroler.

Enligt förslag till närings och hälsopåståendeförordningen hjälper Ingefära mot åksjuka. Hälsopåståendeförordningen är det EU direktiv som reglerar vad man får påstå om ett kosttillskott. I kliniska studier har man sett statistisk signifikant effekt på kräkningar, kallsvett och illamående under resa.

Ingefäratabletten kommer finnas i hälsokostbutiker, pris ca 54:- för en burk med 25 tabletter. Lämplig dos för att förebygga åksjuka är 5 tabletter men man kan äta upp till 20 tabletter dagligen. Man börjar ta ingefära ca 30 minuter innan resan. Åker man länge kan man lämpligen ta nya tabletter efter några timmar. Ingefära i stora mängder kan inte rekommenderas till gravida.

Ingefäratabletten tillverkas i Sverige, av en fabrik med läkemedelsgodkännande, GMP.

För mer information kontakta Åsa Karlsson, Acrilex Egenvård, info@acrilex.se